Desene si modele industriale


Desene si modele industriale

Desenul industrial reprezinta aspectul exterior al unui produs sau al unei părţi a acestuia, redat în două dimensiuni, rezultat din combinaţia dintre principalele caracteristici, îndeosebi linii, contururi, culori, formă, textură şi/sau material şi/sau ornamentaţia produsului în sine.

Modelul de utilitat eeste o creaţie care rezolvă o problem tehnică, în special cu privire la forma construcţiei, asamblarea unui produs şi prezintă noutate pe plan mondial.

Modelul industrial reprezinta aspectul exterior al unui produs sau al unei părţi a acestuia redat în trei dimensiuni, rezultat din combinaţia dintre principalele caracteristici, îndeosebi linii, contururi, culori, formă, textură şi/sau ornamentaţia produsului în sine.

Ați creat un nou desen ,un model industrial sau de utilitate?

De exemplu: un model de imprimeu pentru o gama de haine; o sticla pentru suc; un model de pantof, un model de haina, etc.

Doriți să comercializați și să distribuiți produsul in Romania, pe piața Uniunii Europene (UE) sau oriunde in lume, însă vă temeți ca nu cumva alții să culeagă roadele de pe urma desenului/modelului pe care tocmai l-ați creat?

Doriți să protejați desenul sau modelul creat de dvs ?

Pentru consultant si asistenta in vederea inregistrarii si disputelor privind desene si modele industriale, ne puteti scrie pe adresa de e-mail jurimedoffice@gmail.com sau sa ne sunati pentru programare la numarul de mobil 0723575737