Vize de scurta sedere


Vize de scurta sedere1.VIZE DE SCURTA SEDERE – pana la 90 de zile

-Viza in scop de afaceri

-Viza in scop de vizita


Pentru consultanta si asistenta juridica, va rugam sa ne scrieti pe adresa jurimedoffice@gmail.com sau sa faceti o programare la numarul de telefon 0723.575.737.

Viza de scurta sedere in ROMANIA

Viza de scurta sedere este viza care permite strainilor sa solicite intrarea pe teritoriul Romaniei, pentru alte motive decat imigrarea, in vederea unei sederi neintrerupte sau, a mai multor sederi, a caror durata sa nu depaseasca 90 de zile, in decurs de 6 luni de la data primei intrari . Acest tip de viza poate fi eliberat cu una sau mai multe intrari.


In cazul strainilor care calatoresc in mod frecvent in Romania, pentru relatii de afaceri, la solicitarea autoritatilor administrative- centrale sau a societatilor comerciale cu mare capacitate economico-financiara, viza de scurta sedere cu intrari multiple poate fi acordata si pe o perioada de un an si, in mod exceptional, pe o perioada de pana la 5 ani. Si in aceste situatii, durata sederii nu poate depasi 90 de zile in decurs de 6 luni.


Viza de scurta sedere se acorda pentru urmatoarele scopuri:


a) Misiune – strainilor care, pentru ratiuni ce tin de functia lor politica, administrativa sau de utilitate publica, trebuie sa se deplaseze in Romania. Acest tip de viza se elibereaza strainilor care indeplinesc functii in cadrul guvernelor, administratiilor publice sau organizatiilor international , precum si pentru cei care, prin scopul sederii lor in Romania, prezinta interes pentru relatiile dintre statul roman si statul de apartenenta.Acest tip de viza se poate elibera si membrilor de familie care ii insotesc .


b) Turism- pentru strainul care urmeaza sa calatoreasca in Romania pentru motive turistice


c) Vizita-pentru strainul care intentioneaza sa se deplaseze in Romania in vizita la cetateni romani sau straini , posesori ai unui permis de sedere valabil.


d) Afaceri- pentru strainul care intentioneaza sa calatoreasca in Romania, in scopuri economice sau comerciale, pentru contracte ori tratative, pentru amplasarea, punerea in functiune sau verificarea folosirii si functionarii bunurilor achizitionate ori vandute in cadrul contractelor comerciale si de cooperare industrial, pentru instruirea personalului in acest sens, precum si pentru strainul care este sau urmeaza sa devina asociat ori actionar al unei societati comerciale din Romania


e) Transport-pentru strainul care urmeaza sa calatoreasca pentru perioade scurte, in scopul desfasurarii unor activitati profesionale , legate de transportul de marfuri sau de persoane


f) Activitati sportive- pentru strainul care urmeaza sa intre in Romania pe o durata de timp limitata, in vederea participarii la activitati sportive ocazionale.


g) Activitati culturale, stiintifice, umanitare, tratament medical de scurta durata sau, alte activitati care nu contravin legilor romane- in conditiile justificarii prezentei in Romania


Dreptul de sedere pe teritoriul Romaniei, conferit strainului prin viza de scurta sedere, nu poate fi prelungit.


Avocatii Centrului Jurimed va stau la dispozitie cu informatii suplimentare la numarul de telefon: +40723.575.737.